skip to Main Content
+316 - 51 354 713 office@ebne.eu
 
Waterstofstrategie Duitsland

De Duitse Bondsregering heeft woensdag de langverwachte waterstofstrategie gepresenteerd. Duitsland en Nederland willen samenwerken om met energie van de windmolens op de Noordzee waterstof te produceren. Ook daarom werd in Nederland reikhalzend uitgekeken naar de Duitse waterstofstrategie.

Uit de plannen blijkt dat Duitsland hoge prioriteit geeft aan de inzet van waterstof om transitie naar een duurzame energievoorziening mogelijk te maken en klimaatdoelen te halen. Als onderdeel van een overheidsstimuleringsplan komt maar liefst € 9 miljard beschikbaar.

Wereldwijd koploper worden
Duitsland heeft de ambitie om wereldwijde koploper te worden in het gebruik van waterstof als energiedrager. Het probeert daarmee een inhaalslag te maken op Japan, Zuid-Korea en China, die al miljarden euro’s in hun waterstof economieën investeerden.

Waterstof concurrerend maken
Ook kondigt de regering plannen aan om Waterstof concurrerend te laten worden ten opzichte van fossiele brandstoffen. Ze erkent dat de prijs’ van de uitstoot van C02 momenteel niet wordt meegenomen in businesscases. Daardoor is fossiele brandstof momenteel financieel gezien vrijwel altijd een goedkopere optie. De regering erkent dat de kostprijs van waterstof aanzienlijk omlaag moet en komt met een steunpakket om dit mogelijk te gaan maken.

Download hier de BDR Waterstofstrategie
Back To Top