skip to Main Content
+316 - 13 72 59 53 office@ebne.eu
 
Gedeputeerde Jan Van Der Meer

Gedeputeerde Jan van der Meer

Jan van der Meer is GroenLinks gedeputeerde bij de provincie Gelderland. Hij is verantwoordelijk voor energietransitie, klimaat, milieu en gezondheid én openbaar vervoer.

Van der Meer zal spreken op het EBNE-congres. Zijn speciale belangstelling gaat uit naar de energietransitie en ook waterstof. Hij wil ik de regio’s ondersteunen bij het op tafel leggen van een goed bod voor de Regionale Energiestrategieën. Van der Meer: ‘De verandering van fossiele brandstoffen naar duurzame hernieuwbare energie is een transformatie die van grote invloed is op onze samenleving. De tijd van praten en discussie daarover is voorbij. We moeten vooral vaart maken en uitvoeren. Hierin wil ik het verschil maken.’

De komende 4 jaar gaat hij met Overijssel en Flevoland grote concessies trein en bus aanbesteden en de vervoerders uitdagen een forse stap te maken naar duurzamer openbaar vervoer. Uiteraard met een goede service voor de reizigers en een stipte dienstregeling.

 

Back To Top