skip to Main Content
+316 - 51 354 713 office@ebne.eu
 

European Energy Award: Kreis Steinfurt ontvangt voor de derde keer een gouden plak

In 2020 zal Kreis Steinfurt opnieuw de gouden European Energy Award (kortweg eea)  ontvangen. Met 83 procent van de mogelijke punten is de uitkomst van de gemeente in 2015 opnieuw verbeterd ten opzichte van de laatste hercertificering.
De gouden eea is een onderscheiding voor de jarenlange inzet van Kreis Steinfurt voor klimaatmaatregelen. Zelfvoorzienend op het gebied van energie in 2050 – dat is de visie en het concrete doel van Kreis Steinfurt. Zelfvoorzienend betekent hier het produceren van evenveel hernieuwbare energie in de regio als de hele gemeente verbruikt – door het uitbreiden van hernieuwbare energieën en het verhogen van de energie-efficiëntie.
De eea-certificering evalueerde projecten, maatregelen en concepten op het gebied van ontwikkelingsplanning, gemeentelijke gebouwen, afvalverwerking, mobiliteit, interne organisatie en communicatie.
Tot de talrijke maatregelen behoren het ontwikkelingsprogramma 2030, het geactualiseerde afvalconcept voor de vermindering van het afvalvolume van EGST, het districtsbrede concept voor de uitbreiding van de infrastructuur van oplaadpunten, de ontwikkeling van een duurzaamheidsstrategie, het KfW 432 programma wijksanering en het milieuonderwijsproject “Little Heroes for Climate Protection”. Daarnaast zijn er intensieve districtscampagnes zoals “CITY CYCLING”, thermografische campagnes of de reeks evenementen “energieland2050 bewegt”.
Mevrouw Silke Wesselmann, directeur van energieland2050 e.V., zal in haar bijdrage aan de workshop “Waterstof en mobiliteit” op het EBNE-congres uitleggen welke rol waterstof in deze constellatie speelt. Het verdere programma kan hier worden bekeken.
Back To Top