skip to Main Content
+316 - 51 354 713 office@ebne.eu
 

Mega waterstofproject in Noord-Nederland

Belangrijke energiepartijen als Shell, Gasunie en Groningen Seaports hebben eind februari een intentieverklaring ondertekend om een mega waterstofproject te ontwikkelen bij Delfzijl in Noord Nederland. De bedoeling is om met windmolens op zee energie op te wekken die wordt omgezet in Waterstof.

Hoge energie-opbrengst
De energie-opbrengst gaat ruim meer bedragen dan het totale verbruik van de Nederlandse huishoudens. Echter, de waterstof is in eerste instantie niet bedoeld voor woningen, maar voor de industrie in Noord- en West Nederland en in het Roergebied. De totale investering bedraagt miljarden euro’s.

Meer informatie op het EBNE-congres
Meer informatie over de recente ontwikkelingen op het gebied van waterstof verktijgt u op het EBNE-congres dat op 14 mei wordt gehouden. U kunt zich nu nog aanmelden.

Back To Top